Referat: Finlandia/Pallo AIF - Romelanda UF

Yngwe - P. Persson
Arfvidsson - Sjöberg - Larsson (C) - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: Megahid (T. Jacobsson, 25), A. Svensson (Arfvidsson, 65), Hertz (M. Persson, 70), Bengtsson (Harris, 80), Carlsbogård

En fantastiskt fin gräsmatta väntade på Tuvevallen när Finlandia/Pallo och RUF skulle sparka igång matchen. I stället för de två tidigare matchernas strålande solsken var det dock mulet med lite regn i luften denna gång.

Knappt hann matchen börja förrän hemmalaget tog ledningen. Man lyckades komma runt på vänsterkanten och slå ett mycket fint inlägg som forcerades in i mål genom ett uppoffrande spel i straffområdet. 1-0 i matchens första minut.

RUF fick därmed en riktig mardrömsstart på matchen. Efter målet sjönk dock Finlandia/Pallo ner något i planen och RUF hade en del möjligheter att hålla i bollen, men spelet gick dessvärre alltför långsamt för att skapa någon större oreda i hemmalagets försvar. Någonstans mitt i halvleken fick också forwarden Tobias Jacobsson återigen en känning i baksida lår och tvingades byta. In kom istället Hassan Megahid på högerkanten, samtidigt som Martin Persson flyttades upp på topp.

Finlandia/Pallo skapade inte heller jättemycket under den första halvleken. Man hade ett par frisparkar och långa inkast som blev så där småfarliga, men Romelandas målvakt behövde sällan ingripa. Bästa chansen för RUF hade Johan Kaage. Max Harris slog ett välriktat inlägg men Kaages nick gick strax över ribban. 1-0 stod sig till halvtidspausen efter en medioker RUF-halvlek.

Till den andra halvleken var direktivet från ledarstaben att försöka få mer fart på bollen och spela mer efter marken. RUF fick en hygglig spelmässig start på den andra halvleken, men utan att skapa några större chanser.

I matchens 58:e minut drog RUF på sig ett inkast lite onödigt nära mål. Inkastet kastades in i straffområdet och efter lite flipperspel kunde bollen sparkas in i mål från nära håll via Sjösvärd i Romelandas mål. 2-0, och det såg nu riktigt dystert ut.

Romelanda förmådde inte riktigt att skapa det tryck som krävdes för att på allvar hota hemmalagets mål. Istället kunde Finlandia/Pallo en stund senare slå in spiken i kistan. I ett läge där RUF-försvaret ropade på offside blev hemmalagets vänsterbreddare fri på kanten varefter han enkelt kunde spela snett-inåt-bakåt till en framrusande spelare som kunde rulla in 3-0 på ett tillslag. Ridå ner för Romelandas del.

I slutet av matchen flyttade hemmalaget tillbaka sina positioner vilket gjorde att RUF kunde skapa ett par lägen. Vid ett tillfälle nickade Max Harris in en frispark från Carl Olsson, men dessvärre blåstes målet bort för offside. Med bara någon minut kvar hade också Patrik Persson en bra frispark högt mot mål som avkrävde en kvalificerad räddning från hemmalagets målvakt. Bollen tippades ut till en resultatlös hörna, och kort senare blåste domaren av matchen.

Sammanfattningsvis en mindre bra insats från Romelandas sida. Man kom inte upp i samma nivå som i förra veckans match borta mot Floda BoIF, samtidigt som man också mötte ett starkt lag. Finlandia/Pallo vann både klart och rättvist. För RUF:s del gäller det att snabbt studsa tillbaka. Redan på tisdag väntar nästa match, hemma mot IF Vardar/Makedonija.